Veranda

Overweegt u een veranda of overkapping? Hiermee creëert u extra leefruimte voor u en uw gezien. Zo kan er heerlijk worden gezeten op een beschutte, droge (schaduw)plek.

Een veranda krijgt zelfs nog meer gebruikersfunctie als de veranda dichtgemaakt kan worden met een inschuifbare glazenwand. Zo heeft u een heerlijke (buiten)werkplek, relaxruimte of een chill plek voor opgroeiende kinderen.

Mijn specialiteit is het bouwen van veranda's van A tot Z. Inmiddels heb ik er vele mogen maken, van groot tot klein en in verschillende stijlen van landelijk tot modern.

Het begint bij een gedegen fundering afhankelijk van de grondsoort en het gewenste bouwwerk. Daarna wordt de veranda opgetrokken uit hout. Daar is veel keuze in zoals douglas, eikenhout, gerookte houtdelen of met Zweeds rabat. Het dak wordt afhankelijk van de gewenste stijl, plat, zadel- of een puntdak. Deze wordt voorzien van dakpannen of een andere soort dakbedekking. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan de afwatering/regenpijpen en zinkwerk.

Dan is het tijd voor de binnenkant van de toekomstige veranda. Hoe wilt u deze hebben afgewerkt? En heeft u al nagedacht over de verlichting? Is het nog wenselijk dat de veranda verwarmd kan worden met een heater of houtkacheltje? En misschien wilt u het compleet maken met een buitenkeuken. Ook dit kan Cas Buitenruimtes voor u eigenhandig maken. 

Kortom een veranda geeft een meerwaarde aan het wonen, creëert een waardevermeerdering van uw bezit en wordt een eyecatcher in uw tuin!