Bestrating

Met bestrating wordt het karakter en stijl van uw tuin bepaald. Maar het moet ook praktisch zijn en passen bij de functie waarvoor de bestrating is bedoeld. Of het nu gaat om het aanleggen van een terras of oprijlaan.

De keuze van het bestratingsmateriaal is belangrijk! Van (oude) waaltjes tot betontegels en van cobblestones tot natuursteen of zelfs keramische tegels. Elke materiaal vraagt een andere techniek van plaatsen en andere legverbanden mede door zaken als ondergrond en functie.  Een advies van een vakhovenier is noodzakelijk om een goede keuze te maken.


Grind & Split

De meest basale verschijningsvorm van natuursteen is wel split of grind. Split is een mechanisch gebroken natuursteen die vervolgens d.m.v. zeeframen op maat wordt gesorteerd. Grind betreft een rondvormige natuursteen. Sommige grinden zijn door natuurlijke erosie afgerond, andere zijn met behulp van een trommelmachine, mechanisch afgerond. Met mooie split kun je snel kleur en accenten aanbrengen in uw tuin. Dient het als halfverharding voor looppaden, dan is het gebruik van stabilisatiematten de perfecte oplossing.

Het grote verschil met split is dat grind minder stabiel ligt en meer geluid maakt. Door de ronde vormen hoeft u echter niet bang te zijn voor scherpe randjes als er over het grind heen wordt gelopen. Perfect dus voor de aanleg van een terras of pad door uw tuin!