Houtbouw


Houtwerk tref je in bijna elke tuin wel aan. Denk hierbij aan schuttingen, veranda, tuinhuis, prieel, beschoeiing, plantenbakken, vlonders etc. Als allround hoveniersbedrijf behoort het leveren en verwerken van kwalitatief goed tuinhout tot de dagelijkse werkzaamheden.

Maatwerk

Buiten de standaard maten schuttingen en tuinhuizen, kan ik ook alles op maat maken, zodat het naadloos aansluit. Maatwerk heeft mijn voorkeur, want dat ziet u altijd terug!

Ruime ervaring

Uiteraard beschik ik over alle nodige gereedschappen voor houtbewerking en heb al veel mogen bouwen. Dus ook voor alle voorkomende houtwerkzaamheden bent u bij Cas Buitenruimtes aan het goede adres.

Zie verder voor de diverse werken van houtbouw!

Veranda
Een veranda is een aanbouw aan het huis. Eigenlijk wordt uw huis als het ware verlengd. Door een dakconstructie met palen aan de buitenmuur van de woning vast te bevestigen, kunt u vanuit de keuken meteen doorlopen naar buiten.

Dat u snel buiten kunt zitten is een van de grote voordelen van een veranda. U hoeft niet op de regen te letten, u zit hoe dan ook droog. Bovendien blijft de warmte langer hangen onder een dak, dus op warmere dagen geniet u langer van een aangename temperatuur. 

Overkapping

Een overkapping is een vrijstaande constructie die los in de tuin geplaatst wordt, daarom wordt het ook wel een tuinoverkapping genoemd. U bepaalt dus zelf welk uitzicht u heeft als u onder de overkapping zit. In principe is de voorzijde altijd open waardoor heerlijk kunt genieten van de tuin, ook als het regent. Een extra toegevoegde waarde krijgt de overkapping ook nog als deze wordt dichtgemaakt met uitschuifbare (glazen)wanden. 

Pergola of prieel

Een pergola of prieel bieden beschutting tegen zonnestralen. Deze constructie kan gemaakt worden van (massief) hout, smeedijzer of zoals de Italianen dit willen met bakstenen pijlers. Dit bepaalt de stijl en functie. De pergola kunt u versieren met (klim) planten, acacia of wijnstokken met mooie druiventrossen. Maar ook kan de pergola bedekt worden met een zonnedoek, die verkrijgbaar is in vele formaten.

Vlonder


Een vlonder van geschaafd hardhouten planken brengt direct luxe in uw buitenleven. De natuurlijke uitstraling van het hout brengt sfeer en rust met zich mee. Daarnaast is een vlonder of terras van hardhout tijdloos en te combineren met elke willekeurige stijl. 

Hardhout heeft een zeer lange levensduur. Ook splintert het niet en is dus geschikt voor vlonders, terrassen en zwembadranden.

Schutting


Een erfafscheiding zorgt voor privacy in uw tuin. Naast de functie van de schutting, bepaalt het enorm de sfeer, omdat deze het grootste gedeelte altijd in het zicht is. Het kiezen van de juiste materialen en stijl is daarom erg belangrijk.

Met een hardhouten schutting op maat  brengt u een luxe uitstraling in de tuin. U kunt spelen met het lijnenspel van de planken, horizontaal of verticaal.